Pita's met romige kip en kikkererwten
- Europees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-02-2015
Een lekkere, gemakkelijke maaltijd om de week mee te beginnen. Maar zeker wel verrassend en afwisselend. Zo heb je iets om naar uit te kijken op die altijd lastige maandag…
Ingrediënten 2 personen
- 2 Turkse pizza's of 4 pittabroodjes- 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 200 gram kikkererwten, uitgelekt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 hand verse bladpeterselie
- 250 gram dikke Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tahin
- sap van een 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel djintan (gemalen komijn)
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
DiverseBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de yoghurt in een kom en meng de tahin, citroensap, peper en zout toe. Meng goed door en zet weg.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Doe ze in een bakje en zet weg.
- Verwarm vervolgens een scheutje olie in die koekenpan en voeg de kipfiletblokjes toe. Besprenkel met peper en zout en bak om en om in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
- Besprenkel de pita's of pizza's licht met olijfolie en bak ze in de oven in enkele minuten goudbruin en knapperig.
- Voeg vervolgens de kikkererwten, djintan, knoflook en paprikapoeder toe aan de kipfilet, roer alles goed door elkaar en laat nog een minuutje staan. Zet dan het vuur uit.
- Roer nu het yoghurtmengsel door het kip/kikkererwten-mengsel.
- Snijd de peterselie fijn en roer dit nu erdoor.
- Schep dan het mengsel in een kom, strooi de pijnboompitjes hierover en serveer met de pita's of pizza's.
Bron
chickslovefood
Serveertip
2 Turkse pizza's of 4 pitabroodjes. Beide varianten zijn heerlijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties