1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Bloemkool
  6. geroosterde bloemkool van Boven

geroosterde bloemkool van Boven

Door: marinalp

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2015

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
1 eetlepel olijfolie
1 beker Griekse Yoghurt (170 gram)
rasp en sap van 1 citroen
1 tl chilipoeder
1 el grof gemalen komijn
2 tenen knoflook, geperst
1 tl kerriepoeder
zeezout en versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, oven


Het recept is van Yvette van Boven, die heeft een 'ovenrubriek' in de volkskrant op zaterdag.
Het ziet er heel mooi uit, een goudgele hele bloemkoolbol die bedekt is met een lekker pittige korst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Zet opzij.
Kook de bloemkool in 15 minuten voor (ik heb hem zelf langer laten koken de tweede keer, 15 min. was wat kort)
schep hem uit de pan en spel koud af, dep hem droog
men in een kom de yoghurt met de citroenrasp, sap, het chilipoeder, de komijn, knoflook, kerrie poeder, zout en peper.
wrijf de hele bloemkool met schone handen royaal in met dit mengsel zodat het er overal dik op zit.
zet hem in de ovenschaal en bak 30 tot 40 minuten tot de korst mooi goudbruin is gekleurd en een scherp mesje met gemak door de gare bloemkool prikt.
laat 5 minuten rusten en geef er warme salade bij met haricot verts, linzen en geroosterde tomaat.

Serveertip

Wanneer de bloemkool te warm is om in te wrijven kun je de saus er ook overheen laten druipen.
Yvette vertelde dat ze er soms een crème van glad geroerde geienkaas met yoghurt, of heel fijngehakte peterselie. Of een vinegrette van hazelnotenolie bij maakt.

Bron

Koken & eten in de Volkskrant.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinalp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top