Hongaarse goulash uit de crockpot
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Als klein meisje was ik al dol op deze goulash.
Het is een recept van mijn oma dat we vaak aten bij ons thuis.
Er werd bij ons vaak goulash gegeten als er familie op visite kwam. Wij wonen in het oosten van het land, maar de rest van mijn familie woont in het westen. Als ze op visite kwamen bleven ze vaak een hapje eten voor ze terugreden.
Deze goulash doet me nog altijd denken aan verjaardagen van vroeger!
Toen ik nog geen slowcooker had, maakte ik deze goulash in een grote braadpan. Je moet dan een soort ragout maken van de bloem en de bouillon en hier het vlees in laten gaar laten pruttelen. Helaas is het maken van ragout niet een van mijn talenten. Ik kreeg dan ook regelmatig goulash met klonten, en dat is echt niet lekker!
Daarnaast moet je erg oppassen dat de goulash niet aanbrandt.
Met de crockpot hoef ik me hier gelukkig niet meer druk om te maken.
Ik mik gewoon alle ingrediënten in de crockpot, deksel erop en de pan doet zelf de rest! Ideaal!
Dit recept is voor een flinke pan goulash, genoeg voor zo'n 8 personen. Wij eten er altijd twee dagen van, maar je kunt hem ook heel goed invriezen om er later nog een keer van te eten.
Kijk voor meer heerlijke recepten, reviews, informatieve artikelen en meer op http://www.lovemyfood.nl
Ingrediënten 8 recipe.people
750 gram magere runderlappen200 gram bloem
½ theelepel cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
2 groene paprika's, in blokjes
2 rode paprika's, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 gram sperzieboontjes, gehalveerd
1 laurierblaadje
1 blikje tomatenpuree à 140 gram
1250 ml runderbouillon (van twee tabletten)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 668,05 kcal |
Koolhydraten | 50,09 g |
Eiwitten | 38,28 g |
Vetten | 29,18 g |
Benodigdheden
Crockpot of slowcookerBereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
Kruid het vlees met peper en zout, de cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder
Verhit een beetje boter in een hapjes- of braadpan en bak hierin het vlees even aan
Doe het vlees in de crockpot en strooi de bloem erover
Voeg nu de paprika, ui, knoflook, boontjes, laurierblaadje, tomatenpuree, de rest van de paprikapoeder (1 theelepel) en de bouillon toe en roer het geheel even door
Laat de goulash 6 uur op de hoge stand pruttelen, of tot het vlees zacht is
Serveertip
Deze goulash is heerlijk met rijst