Hongaarse goulash uit de crockpot

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2015
  • Hongaarse goulash uit de crockpot

    Hongaarse goulash uit de crockpot

    Hongaarse goulash uit de crockpot

Als klein meisje was ik al dol op deze goulash.
Het is een recept van mijn oma dat we vaak aten bij ons thuis.
Er werd bij ons vaak goulash gegeten als er familie op visite kwam. Wij wonen in het oosten van het land, maar de rest van mijn familie woont in het westen. Als ze op visite kwamen bleven ze vaak een hapje eten voor ze terugreden.
Deze goulash doet me nog altijd denken aan verjaardagen van vroeger!

Toen ik nog geen slowcooker had, maakte ik deze goulash in een grote braadpan. Je moet dan een soort ragout maken van de bloem en de bouillon en hier het vlees in laten gaar laten pruttelen. Helaas is het maken van ragout niet een van mijn talenten. Ik kreeg dan ook regelmatig goulash met klonten, en dat is echt niet lekker!
Daarnaast moet je erg oppassen dat de goulash niet aanbrandt.
Met de crockpot hoef ik me hier gelukkig niet meer druk om te maken.
Ik mik gewoon alle ingrediënten in de crockpot, deksel erop en de pan doet zelf de rest! Ideaal!
Dit recept is voor een flinke pan goulash, genoeg voor zo'n 8 personen. Wij eten er altijd twee dagen van, maar je kunt hem ook heel goed invriezen om er later nog een keer van te eten.

Kijk  voor meer heerlijke recepten, reviews, informatieve artikelen en meer op http://www.lovemyfood.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
750 gram magere runderlappen
200 gram bloem
½ theelepel cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
2 groene paprika's, in blokjes
2 rode paprika's, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 gram sperzieboontjes, gehalveerd
1 laurierblaadje
1 blikje tomatenpuree à 140 gram
1250 ml runderbouillon (van twee tabletten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Crockpot of slowcooker

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
Kruid het vlees met peper en zout, de cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder
Verhit een beetje boter in een hapjes- of braadpan en bak hierin het vlees even aan
Doe het vlees in de crockpot en strooi de bloem erover
Voeg nu de paprika, ui, knoflook, boontjes, laurierblaadje, tomatenpuree, de rest van de paprikapoeder (1 theelepel) en de bouillon toe en roer het geheel even door
Laat de goulash 6 uur op de hoge stand pruttelen, of tot het vlees zacht is

Serveertip

Deze goulash is heerlijk met rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yhoitink avatar
yhoitink 05-11-2016

Lekker recept. Ik had er een scheut Worcestershire saus door gedaan om het nog wat voller van smaak te maken, die tip had ik uit een ander recept. Die 200 gram bloem heeft het in een slowcooker echt nodig om een beetje te binden. Wij hadden wel last van klontjes; de volgende keer probeer ik de bloem niet meer als een dikke laag op het vlees maar meer als dunne laagjes tussen de groente te stoppen.

Lusien avatar
Lusien 20-02-2016

Ja ik vind 200 gram echt teveel volgende keer doe ik er echt veel minder in.

Rinaaa avatar
Rinaaa 11-10-2015

Is 200 gram bloem een foutje...?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten