Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Garnalen
  5. garnalen kroketjes

garnalen kroketjes

Door: hans3333

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2015

Ingrediënten 10 personen


200 gram boter
250 gram bloem
50 gram gemalen parmezaan
2 dl melk
2 dl visbouillon
3 eieren
300 gram gepelde hollandse garnalen
sap van een hele citroen
een handvol peterselie
paneermeel, niet te fijn , niet te grof
zout, peper, nootmuskaat

let op dit moet een dag van te voren!


Verder heb je nodig


Ruimte in je koelkast
grote schaal of koelplaat
frituur

garnalen kroketjes
garnalen kroketjes

" De kroket is de nederlandse koning der snacks. Knapperig en romig tegelijk, heeft hij een ideale constitutie.
De rommige ragout kan gevuld worden met bijna alle heerlijkheden die er zijn "

johannes van dam

ik gebruik een recept  van het ministerie van vlaamse gemeenschap  ( nee niet wat je denkt ) , uit 2005, kroketten zijn waarschijnlijk de meest gegeten snacks in nederland, maar weinige maken ze zelf. probeer dit recept, ik weet zeker dat je er tijd voor gaat maken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splits 2 van de 3 eieren, doe het eiwit in een kommetje, dek af en zet in de koelkast.
Maak met de boter, de bloem, de melk , parmesan en de visbouillon een dikke bechamelsaus.
Roer er van het vuur af 2 eierdooiers door.
Droog de garnalen met wat keukenpapier en voeg ze bij de saus.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en het citroensap.
Giet de saus in een grote platte schaal en laat ze een nacht opstijven in de koelkast.

Zet drie borden klaar: een met bloem, een met het eiwit van de 2 eieren uit de koelkast ( laat wel op kamertemp. komen ) plus het laatste ei, ook op kamer temp.dit mengsel klopt je even op en een derde bord met paneermeel.

Snijd rechthoekige stukjes uit de bechamel koek en rol ze tot langwerpige kroketjes; wentel die achtereenvolgens in de bloem, dan in het eimengsel en tenslotte in het paneermeel.
Bak de kroketten in het frituurvet op 180° tot ze krokant zijn.
Frituur ook even de peterselie en dien op met partjes citroen.

Serveertip

Vergeet de vorm, vervang de garnalen door stukjes ham, champignons, wat je lekker vindt en draai er gewoon lekker bitterballen van.

Bron

Ministerie van vlaamse gemeenschap , volgens mij is de website niet meer actief, zoja, graag een link in de comments



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top