Javaanse kip met ketjap manis

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2015
  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

  • Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

    Javaanse kip met ketjap manis

Eerst word de kip gekookt en erna goudbruin gebakken in ketjap marinade.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg kip in delen (ik gebruikte kippenbouten)

voor bouillon
genoeg water om kip te bedekken
3 teentjes knoflook, grof gehakt
3 laurierbladeren
2 t gekneusde korianderzaad
2 t laospoeder
2 t zeezout

voor marinade
1 t ketoembar
2 teentjes knoflook, fijn
1 e olie
4 e ketjap manis (ABC)
2 e water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng bouillon ingrediënten aan kook en kook op middelhoog vuur voor 10 min. met deksel op pan.
2. Voeg kip toe en breng weer aan kook. Kook kip tot bijna gaar op een lage pitje. (zo 30 min.)
3. Maak van marinade ingrediënten een pasta in blender.
4. Haal bijna gaar kip uit bouillon en doen in een bak.
5. Verdeel marinade over nog warme kip.
6. Laat kip voor 2 uur marineren terwijl je het af en toe omscheppen.
7. Bak kip op een bakplaat met rek zodat kip vrij staan van bodem van bakplaat. (zo bij 220*C tot bruin en gaar, maar nog niet verbrand, de ketjap verbrand snel, dus let erop) Kwast zo af en toe de kip in met marinade en keer kip regelmatig.

Bron

Smaakontwikkelaar

Laatste reacties

Lucies avatar
Lucies 20-07-2017

ook op groot scherm blijft de kip rood, maar anyway: bedankt voor je reactie. Heb het gisteren gemaakt en het was lekker, authentieke indo-smaak. Het bakken in de oven op een rooster vind ik minder geslaagd, want de ketjap druipt eraf en verbrandt....dus vandaag gaat het in een schaaltje maar. Had de soep natuurlijk nog over dus 2 nieuwe stukken kip er maar weer in, is zonde om weg te gooien!

hans3333 avatar
hans3333 19-07-2017

deonart , kan je daar helaas geen antwoord meer opgeven, maar als je op een groot scherm ( laptop, pc ) kijkt , ziet het er gewoon heerlijk bruin soya uit , eet smakelijk alvast

Lucies avatar
Lucies 19-07-2017

Waarom lijkt de kip rood (lijkt wel sambal?) op de foto terwijl ketjap mais gewoon bruin is toch? Ga het wel maken vanavond.

alidada avatar
alidada 29-01-2015

Ik bewaar dit Deon, dank je wel voor het delen. Groetjes, Louise

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 28-01-2015

ja dat is lekker, dat weet ik zeker, dank je, Roger

deonart avatar
deonart 28-01-2015

Ik had vanavond deze gerecht en het was echt Aziatisch lekker, super lekker dus ^O^ (((())))

Cecileg avatar
Cecileg 28-01-2015

Lijkt me lekker Deon net zoals zoveel andere recepten van je. Ga hem bewaren en zal deze week wel op tafel komen. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten