Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tony Chocolonely brownies met zeezout

Tony Chocolonely brownies met zeezout

Door: Joyce1956

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2015

Ingrediënten 1 personen


210 gr zelfrijzend bakmeel
70 gr cacaopoeder
170 gr lichte basterdsuiker
80 gr donkere basterdsuiker
1 groot ei
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
260 gr karnemelk
110 gr boter
2 mespunten zeezout
Mespunt bakpoeder
180 gr Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout (oranje reep)


Verder heb je nodig


Bakvorm ca 30 cm
Bakpapier
Zeef
Garde


Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de Tony chocolade reep in stukjes, laat wat grotere en kleinere stukjes er tussen zitten. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, bakpoeder en cacaopoeder toe. Doe de karnemelk in een pannetje en verwarm deze langzaam samen met de boter totdat de boter gesmolten is.

Doe in een andere kom de 2 verschillende basterdsuiker, gewone suiker en vanillesuiker en voeg de gesmolten boter en melk toe en klop met een garde door elkaar. Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 30 seconde met de garde door.

Voeg de droge mix van meel en cacao toe aan het natte suikermengsel en spatel door elkaar. Voeg de stukjes chocolade toe en spatel in een paar keer er door heen. Giet het brownie beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Bak de brownies ongeveer 35 min in de oven totdat ze gerezen zijn en de bovenzijde krokant is. Laat de brownies afkoelen naar kamertemperatuur

Serveertip

Tip: deze salted caramel brownies zijn leuk voor bij de high tea!

Bron

Leuke recepten



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top