1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Kalfsentrecote met oregano en citroen

Kalfsentrecote met oregano en citroen

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2015

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsentrecotes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels verse oregano blaadjes
2 citroenen
1 deciliter kalfsbouillon


Verder heb je nodig


Koekenpan


Kalfsentrecote met oregano en citroen
Kalfsentrecote met oregano en citroen

Eenvoudig Italiaans recept voor een snelle bereiding van kalfsentrecote met mooie basis smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de kalfsentrecotes uit de koelkast, verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende circa 20 minuten op kamertemperatuur komen.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur en voeg 3 eetlepels olijfolie toe.
Bak de kalfsentrecotes om en om circa 4 minuten aan iedere kant. Haal het kalfsvlees uit de pan en laat het even rusten op een warm bord, afgedekt met plasticfolie.
Zet de pan terug op het vuur, blus af met de kalfsbouillon en het sap van 1 citroen. Kook dit even in tot een stroperige jus, voeg de 3 eetlepels olijfolie toe en de oreganoblaadjes.
Snij de andere citroen in partjes.

Leg de kalfsentrecotes op warme borden en garneer met de citroen en lepel de saus over het kalfsvlees.

Serveertip

Lekker met risotto en rucola met Parmezaanse kaas en olijfolie.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top