Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Pizza
  6. Pizza van naanbrood met gewokte kalfsvleesreepjes, groenten en kruiden

Pizza van naanbrood met gewokte kalfsvleesreepjes, groenten en kruiden

Door: kalfsvlees_nl

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gram kalfsvleesreepjes
250 gram paprika, blokjes, 3-kleuren
100 gram ui blokjes
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels kerriepoeder
200 mililiter kokosmelk
2 eetlepels olijfolie

300 gram tomatensalsa
2 trostomaten, in blokjes gesneden
2 eetlepels koriander, grof gesneden

4 stuks naanbrood, klein
4 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels koriander, grof gesneden


Verder heb je nodig


Koekenpan, Schaal, oven, kom

Eigengemaakte pizza met kalfsvlees
Eigengemaakte pizza met kalfsvlees

Wereldkeukenrecept, eenpersoons pizza op naanbrood. Broodje in de oven met tomatensalsa, daarop gewokte reepjes met paprika, kerrie, ui, knoflook gemengd met kokosmelk. Gegratineerd met kaas en bestrooid met verse koriander.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de tomatensalsa met de gesneden trostomaat en koriander. Verdeel dit over de naanbroodjes, smeer goed uit zodat het hele broodje is bedekt
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg daar de naanbroodjes op. Nog niet in de oven plaatsen.

Verwarm een Koekenpan met dikke bodem, vrij hoge temperatuur, voeg olijfolie toe.
Bak de reepjes snel aan, voor het beste bakresultaat verdeel je het vlees in 2 porties.
Schep het vlees uit de pan in een grote schaal. Zet de pan terug op het vuur, voeg paprika blokjes, ui en knoflook toe en fruit dit even aan. Zet het vuur laag en voeg het kerriepoeder toe. Roer even goed door. Nu de kokosmelk toevoegen en breng even aan de kook. Voeg het geheel toe aan de reepjes kalfsvlees en meng door elkaar.
Verdeel dit over de met tomaat besmeerde naanbroodjes, bestrooi met geraspte kaas en plaats in de oven circa 10 minuten.
Leg de gebakken broodjes op een schaal en bestrooi met grof gesneden koriander.

Serveertip

Lekker met een frisse salade van veldsla, verse mango en verse ananas aangemaakt met limoen dressing.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top