1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aubergine gevuld met kalfsgehakt

Aubergine gevuld met kalfsgehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2015

Ingrediënten 4 personen


400 gr kalfsgehakt
6 eetl olijfolie
150 gr rode ui, gesnipperd
2 st knoflooktenen, gehakt
2 theel komijnzaad
1 theel piment, gemalen
1 theel gemberpoeder
1 eetl gehakte tijm, vers
zout
100 gr couscous
1 dl groenten bouillon
2 st eieren
2 st aubergines
1 st granaatappel
250 gr magere kwark


Verder heb je nodig


Braadpan, houten spatel, kom en oven


Aubergine gevuld met kalfsgehakt

met kwark en granaatappel

met kwark en granaatappel

Dit recept is speciaal ontwikkelt voor een verantwoorde maaltijd. Dit gerecht kun je verantwoord, lekker en uniek noemen. Het is vrij eenvoudig te bereiden maar het resultaat is zeer speciaal. Erg leuk om voor visite te maken of als je iemand wilt verrassen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de couscous in een kom, voeg de kokende groentebouillon toe en laat even staan. Snij de aubergines met een scherp mes in de lengte in twee helften. Snij met een klein mesjes iets van het vruchtvlees uit de aubergines en snij dit in kleine stukjes. Bestrooi de uitgeholde aubergines met een beetje zout.
Fruit de rode ui met knoflook en voeg het kalfsgehakt doe en bak het rul. Fruit de rode ui met knoflook in een beetje olijfolie, voeg het kalfsgehakt toe en bak het rul. Daarna de stukjes vruchtvlees van de aubergine toevoegen en kort meebakken. Doe dit in een kom en meng met, komijn, piment, gemberpoeder, tijm, gewelde couscous, eieren en zout naar smaak. Verdeel de vulling over de uitgeholde aubergines en plaats de aubergines circa 40 minuten in de oven.
Halveer de granaatappel. Leg de halve granaatappel, met de snijkant naar beneden, losjes in de handpalm. Klop met een houtenspatel op de schilkant van de granaatappel, pas op voor de vingers. Doe dit boven een kom. Dit is de eenvoudigste manier om het vruchtvlees uit de granaatappel los te maken.

Haal de aubergines uit de oven als ze klaar zijn na circa 40 min. Leg op ieder bord een aubergine, verdeel de kwark over de aubergines en garneer met de granaatappel.

Serveertip

Serveer dit met een salade van grove stukken tomaat, sinaasappelpartjes en verse munt.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top