Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2015
  • Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

    Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

    Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

  • Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

    Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

    Beef Tataki. Zo heb je het nog niet gegeten!

Heerlijkkkk.... Voor wie ik het ook maak, iedereen vindt het lekker. Het lijtk wellicht ingewikkeld maar het is super makkelijk gewoon doen!! Succes!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 Biefstuk
1 Sjalot
1/2 Rode ui
1/4 Komkommer
2 eetlepels Koriander
1 eetlepel Pinda's
Zeewier
Handje vol Rucola mix
Ponzu (Japanse citrus-sojasaus)
Teriyaki Saus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 337,08 kcal
Koolhydraten 17,41 g
Eiwitten 38,50 g
Vetten 10,78 g
Benodigdheden
Koekenpan
Snijplank
Aluminumumfolie

Bereidingswijze

Leg de biefstuk buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Snij ondertussen het sjalotje, de rode ui, de komkommer en de koriander ultra fijn. Meng apart 1 eetlepel Teriyaki saus en 2 eetlepels Ponzu Saus. Meng vervolgens deze ingrediënten in een kom en laat rusten zodat de saus goed kan intrekken.

Bak de biefstuk om en om in een hete pan met een beetje boter. Voor echte Beef Tataki bak je iedere kant 1 minuut. Persoonlijk vind ik het lekkerste om de biefstuk net even een tikje langer te bakken. Ik bak elke kant twee keer en dan ongeveer een minuut per kant (dus ongeveer 4 minuten baktijd). Na het bakken pak je de biefstuk in aluminiumfolie in, hierdoor wordt de biefstuk malser tevens voeg je twee eetlepels teriyaki saus toe.

Kneus de pinda's grof , verhit ondertussen een droge (dus zonder olie of boter) pan. Rooster de gekneusde pinda's in de pan goudbruin. Blijf er wel bij aangezien de pinda's kunnen aanbranden en dat is niet de bedoeling.
Bestrooi een plat bord met sesamzaadjes, deze heb je straks nodig want je gaat hier de biefstuk in deppen.

Maak het bord op, we kunnen bijna smullen van dit heerlijke gerecht.
Leg een handjevol rucola melange op het bord, drapeer daar over heen de zeewiersalade (wakame). Haal de biefstuk uit de aluminimumfolie zorg dat je de saus die hier in zit apart overgiet naar een kommetje. Een deel hiervan (ongeveer de helft) schiet je over de rucola melange en zeewiersalade. Leg 1 kant van de biefstuk op het bordje met de sesamzaadjes, snij de biefstuk vervolgens in dunne plakjes (een biefstuk altijd tegen de draad in snijden). Leg de plakjes vervolgens op het bord bovenop de Rucola Melange en de Zeewier. Strooi de pinda's er over heen en schep het ui- komkommer- koriandermengsel erop. Maak af met de saus die je nog over hebt.
Eet smakelijk!
Dit is mijn eigen recept.

Serveertip

Ik heb dit recept uitgeschreven op basis van een eenpersoonsportie, uiteraard kan je de benodigdheden gewoon vermenigvuldigen met het aantal personen waar je het voor gaat koken. Ik heb ook nog een variant zonder het ui-koriander-komkommer mengsel! Ook heerlijk! Overigens kan je met de biefstuk ook een overheerlijke carpaccio salade maken. Als je dat gerecht wilt hebben, laat een berichtje achter!

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 28-08-2015

Ik ga dit binnenkort eens maken want het ziet er heerlijk uit. Groetjes Joyce

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten