Banh mi Vietnamees pistoletje
- Aziatisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?
Ingrediënten 4 recipe.people
¼ komkommer8 radijsjes
250 g winterpeen
1 limoen
2 tl suiker
2 el Japanse sojasaus
2 haasmedaillons van scharrelvarken (op kamertemperatuur)
2 el zonnebloemolie
4 witte pistolets
2 el mayonaise
8 g koriander (bakje 15 g)
2 el sambal oelek
Benodigdheden
Kom, scherp mesBereidingswijze
Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Schil de peen, rasp grof en doe in een kom. Pers de limoen uit. Meng het sap, de suiker en sojasaus door de peen. Snijd het vlees in plakken van een 1/2 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de pistoletjes open en bestrijk met mayonaise. Verdeel achtereenvolgens de blaadjes van de koriander, het vlees, de komkommer, wortelsalade en radijs over de broodjes.
Bron
Allerhande
Serveertip
Serveer met de sambal.