Banh mi Viet­na­mees pis­to­le­tje

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Banh mi  Viet­na­mees pis­to­le­tje

    Banh mi Viet­na­mees pis­to­le­tje

    Banh mi Viet­na­mees pis­to­le­tje

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
¼ komkommer
8 radijsjes
250 g winterpeen
1 limoen
2 tl suiker
2 el Japanse sojasaus
2 haasmedaillons van scharrelvarken (op kamertemperatuur)
2 el zonnebloemolie
4 witte pistolets
2 el mayonaise
8 g koriander (bakje 15 g)
2 el sambal oelek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, scherp mes

Bereidingswijze

Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Schil de peen, rasp grof en doe in een kom. Pers de limoen uit. Meng het sap, de suiker en sojasaus door de peen. Snijd het vlees in plakken van een 1/2 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de pistoletjes open en bestrijk met mayonaise. Verdeel achtereenvolgens de blaadjes van de koriander, het vlees, de komkommer, wortelsalade en radijs over de broodjes.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveer met de sambal.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Doorsturen

Home Recepten