1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Shoarma
  5. Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”

Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”

Door: wilmiewillemse

  • Fusion, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2015

Ingrediënten 6 personen


Voor de ovenschotel:
- 750 gram gekruid shoarmavlees (gyros kan ook)
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 2 aubergines
- 2 flinke tomaten
- 1 grote ui
- 200 gram feta
- 1 el marjolein
- olijfolie
Voor de bechamelsaus:
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 500 ml (volle) melk


Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”
Ovenschotel met Shoarma (of Gyros)  “Moussaka style”

Ik heb deze ovenschotel deze naam gegeven omdat ik in hierin veel dezelfde ingrediënten gebruikt heb die ook in een Griekse Moussaka zitten. Door gebruikt te maken van shoarma (of Gyros) reepjes heb je veel minder kruiderij nodig omdat de vleesreepjes al gekruid zijn.  
De bechamelsaus kun je eventueel ook weglaten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de aubergines in plakken, bestrooi deze met zout en laat ze even staan.
- Snij de aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Snij de tomaten in plakken en de ui in ringen.
- Bak de uienringen heel licht aan.
- Verbrokkel de feta.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding:
- Verwarm wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de vleesreepjes. Laat het vrijgekomen vocht goed inkoken anders krijg je teveel nattigheid.
- Dep de aubergines goed droog met wat keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in een koekenpan met daarin verhitte olijfolie. Zorg dat de olijfolie goed heet is anders zuigt de aubergine al de olie op. Na het bakken uit laten lekken op keukenpapier.
- Beleg de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappel, vervolg met de helft van het vlees, en daarna de helft van de aubergines. Herhaal nogmaals dezelfde lagen.
- Leg daarbovenop een laag tomaten en daarna de gebakken uienringen.
- Maak dan de bechamelsaus: Verhit de boter en voeg er de bloem aan toe (goed roeren) Laat het mengsel garen en voeg er dan beetje bij beetje, onder goed roeren, de melk aan toe. Laat de saus nog eventjes zachtjes koken.
- Verdeel de bechamelsaus over de ovenschaal en strooi er de verbrokkelde feta overheen.
- Bak de schotel ongeveer 30 minuten in een oven op 200 graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top