Hasselbacks-aardappelen
- Scandinavisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Typisch Zweeds gerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer de aardappelen met een lekker stukje vlees of vis en vergeet de groenten niet
Ingrediënten 4 personen
4-6 grote stevige aardappelen2 eetlepels boter of margarine
1/2 theelepel zout
2 eetlepels geraspte kaas
Benodigdheden
- Keukenmes- Oven
- Kwast
- Pollepel (evt.)
- Rasp (evt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 ° C.
- Schil de aardappelen. Snijd deze in dunne plakjes, maar niet helemaal door (zodat ze nog aan elkaar zitten). Leg de aardappelen in een pollepel zo is het stabiel en snij je ze niet zo makkelijk helemaal door
- Zet de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met bakvet en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Neem ze uit de oven en bestrijk opnieuw met het vet. Bestrooi met een beetje zout en geraspte kaas. - Plaats de aardappelen terug in de oven (ongeveer 20 minuten) tot de aardappelen zacht zijn.
- Serveer met gebakken vlees, gevogelte of wild.
Bron
Ica.se
Serveertip
- Je kan ook nog wat extra kaas tussen de aardappelen doen en de aardappel toppen met zure crème en bacon.