1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselbacks-aardappelen

Hasselbacks-aardappelen

  • Scandinavisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2015

Ingrediënten 4 personen


4-6 grote stevige aardappelen
2 eetlepels boter of margarine
1/2 theelepel zout
2 eetlepels geraspte kaas


Verder heb je nodig


- Keukenmes
- Oven
- Kwast
- Pollepel (evt.) 
- Rasp (evt)


Hasselbacks-aardappelen
Hasselbacks-aardappelen
Hasselbacks-aardappelen
Hasselbacks-aardappelen

Typisch Zweeds gerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer de aardappelen met een lekker stukje vlees of vis en vergeet de groenten niet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 225 ° C.
- Schil de aardappelen. Snijd deze in dunne plakjes, maar niet helemaal door (zodat ze nog aan elkaar zitten). Leg de aardappelen in een pollepel zo is het stabiel en snij je ze niet zo makkelijk helemaal door
- Zet de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met bakvet en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Neem ze uit de oven en bestrijk opnieuw met het vet. Bestrooi met een beetje zout en geraspte kaas.   - Plaats de aardappelen terug in de oven  (ongeveer 20 minuten) tot de aardappelen zacht zijn.
- Serveer met gebakken vlees, gevogelte of wild.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

- Je kan ook nog wat extra kaas tussen de aardappelen doen en de aardappel toppen met zure crème en bacon.  

Bron

Ica.se



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DenDoes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DenDoes
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top