Hasselbacks-aardappelen

  • Scandinavisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2015
  • Hasselbacks-aardappelen

    Hasselbacks-aardappelen

    Hasselbacks-aardappelen

  • Hasselbacks-aardappelen

    Hasselbacks-aardappelen

    Hasselbacks-aardappelen

Typisch Zweeds gerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer de aardappelen met een lekker stukje vlees of vis en vergeet de groenten niet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4-6 grote stevige aardappelen
2 eetlepels boter of margarine
1/2 theelepel zout
2 eetlepels geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Keukenmes
- Oven
- Kwast
- Pollepel (evt.) 
- Rasp (evt)

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 225 ° C.
- Schil de aardappelen. Snijd deze in dunne plakjes, maar niet helemaal door (zodat ze nog aan elkaar zitten). Leg de aardappelen in een pollepel zo is het stabiel en snij je ze niet zo makkelijk helemaal door
- Zet de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met bakvet en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Neem ze uit de oven en bestrijk opnieuw met het vet. Bestrooi met een beetje zout en geraspte kaas.   - Plaats de aardappelen terug in de oven  (ongeveer 20 minuten) tot de aardappelen zacht zijn.
- Serveer met gebakken vlees, gevogelte of wild.

Bron

Ica.se

Serveertip

- Je kan ook nog wat extra kaas tussen de aardappelen doen en de aardappel toppen met zure crème en bacon.  

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mick72 avatar
mick72 26-01-2015

Maak dit al jaren bij speciale gelegenheden thuis. Maar de echte Hasselback aardappels worden gekookt in bouillon.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten