Classic Banoffee Pie

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2015
  • Classic Banoffee Pie

    Classic Banoffee Pie

    Classic Banoffee Pie

Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk,  nieuwe uitdaging aan te gaan )
zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de bodem:
100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter )
250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen,

vulling:

100 gr. boter
100 gr. bruinesuiker
397 gr.  gecondenceerde melk ( super, friese vlag , anders toko )

topping:
4 niet al te grote bananen, half rijp.
300 ml slagroom , ongezoet, half stijf geklopt
geraspte bittere chocolade
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 20 cm.

Bereidingswijze

Bodem:
meng de krummels en gesmolten boter in een kom, en vul de ingevette springvorm, de  rand van de springvorm minimaal tot de helft.
laat 10 min. afkoelen.

vulling:
smelt de boter  en suiker in een anti aanbak pannetje onder continue roeren  , totdat alle suiker is opgelost.voeg de melk toe ( blijf roeren )  en breng het snel aan de kook voor 1 minuut ( belangrijk ) , niet langer .
spreid het mengesel over de bodem uit, laat min. of 10 afkoelen buiten de koelkast, daarna minimaal 1 uur in de koelkast.

finish:
haal voorzichtig de taart uit de springvorm , snijd 3 bananen in dunne plakkjes en bedek de caramel , voeg de half geklopte slagroom toe, maar laat een ruimte vrij tussen de rand en slagroom zodat je de banaan eronder nog kan zien, snijdt de laatste banaan ook dun en leg die op de slagroom ,  chocolade naar wens er over schaven, en voila.

Bron

Ps forum

Serveertip

Mijn idee was om de volgende met bastognekoekkruimels  te maken, misschien wel lekker,
en pure chocolade vlokken zijn natuurlijk ook prima geschikt voor decoratie, op zijn engels "be creative"!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 25-12-2015

Kijk even bij het recept van Ruth Brock :Banoffie Pie Zelf pas gemaakt en was heerlijk en goed gelukt.gr Annelies

hans3333 avatar
hans3333 25-12-2015

Gekookt en genoeg gekoeld?

edithvallentin avatar
edithvallentin 25-12-2015

Bij mij loopt de caramel helemaal uit de taart, wat heb ik verkeerd gedaan, enig idee?

hans3333 avatar
hans3333 04-03-2015

das ook toevallig! :) ook in nederland verkrijgbaar ( is engelse link ) http://www.lidl.co.uk/catalogmedia/uk/article/5200225/5200225_10_f.jpg

hans3333 avatar
hans3333 26-01-2015

daarom is het kort koken wel belangrijk , het uur in de koelkast is normaal genoeg ,

auke555 avatar
auke555 26-01-2015

Denk niet dat gebakken bodem of kruimelbodem wereld van verschil gaat maken. Kruimelbodem is net wat makkelijker aangezien iemand anders de biscuits al voor je gebakken heeft. Wel vraag ik me af of die karamel enigszins stevig wordt op deze manier. Want kan alleen de dulce leche methode met de gecondenseerde melk.

hans3333 avatar
hans3333 24-01-2015

leuk om te zien dat dit recept, wat dus niet eigen is zoveel bekeken word, en bewaard, geniet ervan, want lekker is het

hans3333 avatar
hans3333 22-01-2015

@ ecureuil , je kan best gelijk hebben, nogmaals ik had er nog nooit van gehoord, misschien is die gebakken versie net zo lekker.

ecureuil avatar
ecureuil 22-01-2015

Bij" classic" zet ik even een paar vraagtekens. Het originele recept is met een gebakken bodem en de caramel wordt ook heel anders gemaakt: http://www.hungrymonk.co.uk/banoffi_pie/

Lammy1954 avatar
Lammy1954 21-01-2015

Ik ga het snel eens maken Hans en laat je weten hoe het smaakte.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten