1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Caramel
  5. Classic Banoffee Pie

Classic Banoffee Pie

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2015

Ingrediënten 6 personen


Voor de bodem:
100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter )
250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen,

vulling:

100 gr. boter
100 gr. bruinesuiker
397 gr.  gecondenceerde melk ( super, friese vlag , anders toko )

topping:
4 niet al te grote bananen, half rijp.
300 ml slagroom , ongezoet, half stijf geklopt
geraspte bittere chocolade
 


Verder heb je nodig


Springvorm 20 cm.


Classic Banoffee Pie
Classic Banoffee Pie

Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk,  nieuwe uitdaging aan te gaan )
zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bodem:
meng de krummels en gesmolten boter in een kom, en vul de ingevette springvorm, de  rand van de springvorm minimaal tot de helft.
laat 10 min. afkoelen.

vulling:
smelt de boter  en suiker in een anti aanbak pannetje onder continue roeren  , totdat alle suiker is opgelost.voeg de melk toe ( blijf roeren )  en breng het snel aan de kook voor 1 minuut ( belangrijk ) , niet langer .
spreid het mengesel over de bodem uit, laat min. of 10 afkoelen buiten de koelkast, daarna minimaal 1 uur in de koelkast.

finish:
haal voorzichtig de taart uit de springvorm , snijd 3 bananen in dunne plakkjes en bedek de caramel , voeg de half geklopte slagroom toe, maar laat een ruimte vrij tussen de rand en slagroom zodat je de banaan eronder nog kan zien, snijdt de laatste banaan ook dun en leg die op de slagroom ,  chocolade naar wens er over schaven, en voila.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Mijn idee was om de volgende met bastognekoekkruimels  te maken, misschien wel lekker,
en pure chocolade vlokken zijn natuurlijk ook prima geschikt voor decoratie, op zijn engels "be creative"!

Bron

Ps forum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top