1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegrilde knolselderij met walnotenpesto

Gegrilde knolselderij met walnotenpesto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2015

Ingrediënten 4 personen


1 knolselderij, 800-1000 gr
75 gr walnoten
25 gr peterselie
1 teen knoflook
40 gr belegen geraspte kaas
3 eetlepels olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Makkelijk en snel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de knolselderij doormidden en dan in plakken van 1 cm dik. Schil de plakken.
Pureer alle overige ingrediƫnten in een keukenmachine tot een smeuige pasta. Voeg eventueel een beetje meer olijfolie toe als je hem te droog vindt. Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en leg de plakken selderij er op. Besmeer de plakken royaal met de pesto.
Bak de knolselderij in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met aardappelpartjes uit de oven (kunnen tegelijk met de knolselderij bakken!) en eventueel een stukje zalm of andere vis.

Bron

Know your food



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top