Kokos Maïssoep
- Aziatisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Kokos en maïs gaan heel goed samen, door de gember en de Spaanse Peper wordt het een verwarmend soepje.
Ingrediënten 4 personen
2 el zonnebloemolie1 grote ui
1 stukje verse gember (ca. 3 cm)
1 Spaanse Peper
1 teen knoflook
1 el bloem
1 blikje maiskorrels (300 g)
1 rode paprika, in stukjes
700 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blik mini-maiskolfjes (425 g)
1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
Bereidingswijze
Giet de maïskorrels af, doe 2 eetlepels in een kom en zet de kom apart.
Hak de ui, knoflook, gember en Spaanse Peper samen fijn in de hakmolen van de staafmixer.
Verhit de olie in een soeppan en fruit het uimengsel ongeveer 7 minuten.
Doe de paprika erbij en bak dit ongeveer 3 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
Voeg de maïskorrels samen met de bouillon en de kokosmelk toe. Verwarm al roerend.
Breng op smaak met peper en zout.
Draai het vuur laag en laat 15 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe.
Voeg ook de maïskorrels toe.
Verwarm de soep nog 5 minuten.
Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui.
Bron
Aangepaste versie van een internet recept