1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen

Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen

Door: wilmiewillemse

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2015

Ingrediënten 8 personen


1 kilo rundergehakt
500 gram verse paddenstoelen (ik heb kastanjechampignons en oesterzwammen gebruikt)
handvol gedroogde paddenstoelen
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 flinke prei
2 paddenstoelen bouillontabletten
tijm, salie
het vocht waarin de gedroogde paddenstoelen geweekt zijn
1 el pittige mosterd (ik heb Amerikaanse mosterd gebruikt, zie foto)
2 eieren
3 sneden volkorenbrood
zwarte peper en zeezout
oijfolie om de vorm mee in te vetten


Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen

Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van -Meatloaf- voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood.
Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijk avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden al naar gelang je nodig hebt.
Deze hoeveelheid is voor ongeveer 8 personen maar je kunt de hoeveelheid ook makkelijk halveren.
Ik heb voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Week de gedroogde paddenstoelen in heet water.
Verkruimel de sneden brood.
Snij de paddenstoelen fijn.
Snij de prei in dunnen ringetjes.

Bereiding;

Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de uien glazig.
Voeg de paddenstoelen, salie en tijm toe.
Laat dit mengsel eventjes stoven en voeg dan de prei, vocht van de geweekte paddenstoelen en de paddenstoelen bouillontabletten toe.
Stoof het geheel nog ongeveer 5 minuutjes en laat het dan afkoelen.
Meng ondertussen het gehakt met het broodkruim, de eieren, mosterd en peper en zout naar smaak.
Meng dit goed doorelkaar en doe er het paddenstoelenmengsel doorheen.
Vul de met olijfolie ingevette bakblikken en verdeel de massa erin. Duw het mengsel goed aan zodat het een vast geheel wordt.
Bak dit ongeveer een uur in de oven op 180-200 graden.
Giet, voordat je het gehaktbrood eruit haalt, het overtollige vocht eraf.
Zet een bord op zijn kop op de bakvorm en draai het geheel snel om.
Laat het eventjes een beetje afkoelen (opstijven) voordat je het in plakken snijd dan voorkom je dat het brood uitelkaar valt.


 

Tags, , ,

Serveertip

Wat is hier lekker bij? Ik heb er een licht stamppotje met sla bij gegeten. Blijft er alsnog iets over dan is het koud ook heerlijk op brood.
 



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top