Mini quiches met ham en zalm

  • Frans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2015
  • Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

  • Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

  • Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

    Mini quiches met ham en zalm

Deze mini quiches waren het tussengerecht als onderdeel van ons kerstdiner 2014.
Ook een leuk idee om als onderdeel voor een buffet te gebruiken. Wij hebben zalm en ham gebruikt maar in principe kun je met een heleboel andere ingrediënten variëren. De basis  van prei en ui kan dan gewoon hetzelfde blijven.
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 18 mini quiches.
TIP: Overgebleven quiches smaken zelfs ook koud heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 9 personen
18 plakjes deeg voor hartige taart.
1 steel  prei
2 uien
250 ml room
8 eieren
peper en zout
100 gram hamblokjes
100 gram zalmreepjes
zakje geraspte oude kaas
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Ontdooi de plakjes deeg.
Snij de prei en de ui fijn.
Snij de ham ik blokjes en de zalm in reepjes.
Klop de eieren los met de room en maak dat op smaak met peper en zout.
Vet de muffinvorm in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:

Druk de plakjes deeg in de muffinvorm, let op dat de uitstekende delen niet aan elkaar vastplakken.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de uien met de prei.
Verdeel het prei/ui mengsel over de muffinbakjes.
Verdeel de zalm over de ene helft van de quiches en de ham over de andere helft.
Verdeel het ei/room mengsel over de quiches en bak ze 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten