Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2015
  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

  • Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

    Hertenstoverij met verse cranberry's

Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014.
Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals; een stamppotje van pastinaak, rode kool met cranberry, paddenstoelen garnituur, stoofpeertje in zoete witte wijn en witlof met ham en kaas hebben we hier van zitten smullen.
Natuurlijk hoeft het niet altijd zo uitgebreid en kun je ook een keuze maken uit de bijgerechten.
En natuurlijk maak je deze stoofpot niet alleen met kerst maar gedurende het hele wildseizoen want het is jammer om alleen met kerst zo lekker te eten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1,5 kilo hertenstoofvlees
5 jeneverbessen
1 afgestreken tl gemberpoeder
1 afgestreken tl kaneelpoeder
1 afgestreken tl gemalen piment
peper en zout
2 wortelen
1 st prei
2 uien
250 gram gerookt spek
2 blaadjes laurier
enkele takjes tijm
250 ml rode wijn
250 ml wildfond (bouillon)
½ zak verse cranberry's
boter en olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Plet de jeneverbessen en doe dit samen met gember, kaneel, piment, peper en zout over het vlees. Laat de kruiden even inwerken.
Snij de wortel, prei en uien fijn.

Bereiding:

Verhit boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes, voeg het vlees toen en braad het rondom aan.
Voeg daarna de wortel, prei en ui toe en laat dit geheel goed stoven.
Voeg de tijm en laurier toe en giet de wijn en de fond (bouillon) erbij.
Meng alles goed door elkaar en doe er dan de cranberry's bij.
Doe de deksel op de pan en laat het op een klein pitje in ongeveer 2 ½ uur gaar sudderen.
Controleer regelmatig of er nog voldoende vloeistof in de pan zit en voeg zonodig wijn of fond toe.

Serveertip

Voor bijgerechten tips zie foto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten