Kerrie kippenpasteitjes

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

  • Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

  • Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

  • Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

  • Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes

    Kerrie kippenpasteitjes


Lekker  als tussendoortje of een lunch gerechtje met een frisse salade erbij.
De smaak is geconcentreerd en intensief, echt typisch kerrie smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

1 kg kip met vel in stukken
25 ml zonnebloemolie voor bakken
2 middelgrote uien, fijn
4 teentjes knoflook,  fijn
3 rode pepers, fijn
4 cm geraspte verse gember
3 t gemalen koriander
2 t komijnpoeder
1/4 t  zwarte peper
1 t  kaneelpoeder
1 t kurkuma/geelwortel
3/4 t venkelzaad
4 kardemompeulen
kippenbouillon
2 t garam masala
 
bladerdeeg voor zoveel nodig
1 eidooier met iets koffiemelk vermengd
maanzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Bak stukken kip aan in olie tot bruin en doen kip in een stoofpan.
2. Fruit uien, knoflook, pepers en gember tot zacht en gaar.
3. Voeg koriander, komijn, zwarte peper, kaneelpoeder, kurkuma, venkel en kardemompeulen bij uienmassa en bak lichtjes tot geuren vrijkomen.
4. Voeg kippenbouillon toe aan dit mengsel en voeg dit bij de gebakken kippenstukken. (bouillon moet kip voor 3/4 bedekken)
5. Stoof kip met deksel op pan tot gaar.
6. Haal kip uit vocht en laat dit op een snijplank afkoelen.
7. Verwijder alle botten uit kip en snijd kip in blokjes.
8. Doen kip weer terug bij vocht en kook vocht in tot een dikke gebonden saus.
9. Meng droge masala door vulling en laat afkoelen.
 
10. Vul bladerdeeg plakjes met koude kipkerrie vulling en kwast de bladerdeeg in met ei/koffiemelk-mengsel.
11. Garneer met maanzaad.
12. Bak bij 200*C voor zo 30 min. of tot de bladerdeeg gaar en mooi bruin van kleur is.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip


Serveer liefs warm, maar in kleinere hapjes zijn ze koud ook lekker. Of maakt er toastjes van.
 
Deze gerechtje is eigenlijk een basis kerrie recept en kan op andere soorten vlees of vis ook toegepast worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten