Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

    Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

    Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

Afgelopen zaterdag aten we een verrukkelijke zalm in een restaurant. Zoiets wilde ik ook maken.
Via internet kwam ik op een dit recept. Natuurlijk heb ik het aangepast naar eigen smaak.
Een heerlijke gemarineerde zalm met knapperige groenten.
Heerlijk SLANKgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmfilets (zalmhaasje)
200 gr peultjes
1/2 rode paprika
100 gr kastanje-champignons
50 gr taugé
1 teen knoflook
½ chilipeper
1 el sojasaus (Japanse of Chinese)
1 el sesamolie
zonnebloemolie
peper
 
marinade:
sap van 1/2 citroen
4 el sojasaus
stukje verse gember van 1 cm
1 teen knoflook
3 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 601,97 kcal
Koolhydraten 12,56 g
Eiwitten 38,42 g
Vetten 41,88 g
Benodigdheden
Wok
grillpan

Bereidingswijze

Voor de marinade meng je het citroensap met de sojasaus en de olie.
Hak de gember en de knoflook fijn en meng dit door de marinade.
Breng de marinade op smaak met wat peper en zout en leg de moten zalm hierin.
Laat de zalm minimaal een uurtje marineren, maar het liefst een nacht.
 
Was de groentes. Snijd de paprika in reepjes, champignons in plakjes en hak de knoflook en de rode peper fijn.
Laat een grillpan heet worden en zet een wok op het vuur.
 
Verdeel wat olie in de wok en bak de knoflook en de rode peper aan. Voeg daarna de peultjes en de champignons toe.
Bak deze kort aan en voeg dan de paprika en taugé toe en bak nog even kort mee.
Breng de groentes nog wat op smaak met een scheutje sojasaus en sesamolie en eventueel wat zout.
 
Haal de zalm uit de marinade. Maak de zalm met keukepapier droog.
(De marinade wordt niet gebruikt)
Gril de zalmfilets in ongeveer 3 minuten per kant gaar.
Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat deze in de marinade verwerkt is.
De zalm is het lekkerst als deze van binnen nog een beetje rosé is.

Serveer de zalm met de wokgroentes en een lekkere rijst.

Bron

Behoorlijk aagepast recept van internet

Serveertip

Lekkers met jasmijn rijst of basmati rijst

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten