Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2015
  • Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

    Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

    Gemarineerde zalm in pittige sojasaus met knapperige groente

Afgelopen zaterdag aten we een verrukkelijke zalm in een restaurant. Zoiets wilde ik ook maken.
Via internet kwam ik op een dit recept. Natuurlijk heb ik het aangepast naar eigen smaak.
Een heerlijke gemarineerde zalm met knapperige groenten.
Heerlijk SLANKgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmfilets (zalmhaasje)
200 gr peultjes
1/2 rode paprika
100 gr kastanje-champignons
50 gr taugé
1 teen knoflook
½ chilipeper
1 el sojasaus (Japanse of Chinese)
1 el sesamolie
zonnebloemolie
peper
 
marinade:
sap van 1/2 citroen
4 el sojasaus
stukje verse gember van 1 cm
1 teen knoflook
3 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
grillpan

Bereidingswijze

Voor de marinade meng je het citroensap met de sojasaus en de olie.
Hak de gember en de knoflook fijn en meng dit door de marinade.
Breng de marinade op smaak met wat peper en zout en leg de moten zalm hierin.
Laat de zalm minimaal een uurtje marineren, maar het liefst een nacht.
 
Was de groentes. Snijd de paprika in reepjes, champignons in plakjes en hak de knoflook en de rode peper fijn.
Laat een grillpan heet worden en zet een wok op het vuur.
 
Verdeel wat olie in de wok en bak de knoflook en de rode peper aan. Voeg daarna de peultjes en de champignons toe.
Bak deze kort aan en voeg dan de paprika en taugé toe en bak nog even kort mee.
Breng de groentes nog wat op smaak met een scheutje sojasaus en sesamolie en eventueel wat zout.
 
Haal de zalm uit de marinade. Maak de zalm met keukepapier droog.
(De marinade wordt niet gebruikt)
Gril de zalmfilets in ongeveer 3 minuten per kant gaar.
Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat deze in de marinade verwerkt is.
De zalm is het lekkerst als deze van binnen nog een beetje rosé is.

Serveer de zalm met de wokgroentes en een lekkere rijst.

Bron

Behoorlijk aagepast recept van internet

Serveertip

Lekkers met jasmijn rijst of basmati rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hobbeles avatar
hobbeles 02-10-2017

Heerlijke zalm, net gegeten met basmati rijst. Ik heb andere wokgroenten erbij gebruikt, maar zeker een gerecht om vaker te maken !

pwiggers avatar
pwiggers 20-11-2016

Dat is nog eens leuk om te horen Margrit. Dank je wel voor het compliment.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-11-2016

Ik heb me net bedacht met zoveel van jouw recepten ga ik een apart kookboek maken dat ik Petra noem.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-11-2016

Goh Petra dit ziet er ook al zo lekker uit en nu ik toch goed bezig ben met het bewaren van jouw recepten neem ik deze ook even mee. Bedankt maar weer en groetjes ... Margrit

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 02-07-2016

Hoi Petra. Staat morgen op menu gaat nu in de marinade prettig weekend en bedankt groetjes Nel

bakfanaat avatar
bakfanaat 23-03-2016

superlekker. de zalm gaan we ook uitprober op de bbq gewikkeld in folie. kan niet wachten op de zomer

moniquek1 avatar
moniquek1 28-04-2015

Hoi Petra ,vandaag je recept gemaakt en de vis gisteren in de marinade gedaan mijn broer vond het ook heerlijk Denk dat ik wat meer sojasaus over de groente doe ik vond het wat droog maar heerlijk recept. groetjes Monique

moniquek1 avatar
moniquek1 16-04-2015

Hoi Petra neem je recept mee maandag komt me broer weer eten en die is gek op vis. Ben benieuwd je hoort het nog wel. groetjes Monique

riawes avatar
riawes 21-02-2015

Dag Petra. Vast heel lekker met die marinade. Neem op de valreep je recept mee. Als we weer thuis zijn komt het op tafel. Goed weekend gewenst Groet Ria

jocucina avatar
jocucina 21-02-2015

Hoi Petra, De hele dag de zalm gemarineerd en vanavond gegeten met de bijlage natuurlijk. Wij hebben genoten, heerlijk. Dit is niet de laatste keer. Heel fijn weekend en liefs Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten