1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Krakend krokant, kruidige, gebakken verse vis

Krakend krokant, kruidige, gebakken verse vis

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2015

Ingrediënten 4 personen


800 gr stevige verse visfilets zonder graten (Kabeljauw, Schelvis, Wijting, Roodbaars, Heek)
2 eieren
100 gr bloem
Sap van een citroen
Een hele citroen (garnering)
Flink viskruiden
Snufje zeezout
120 ml pils
Arachide (pinda) olie of zonnebloem olie


Verder heb je nodig


Wok, keukenpapier


Krakend krokant, kruidige, gebakken verse vis
Krakend krokant, kruidige, gebakken verse vis

Een heerlijk, gezond, stuk krokant gebakken Noordzee vis. Net iets lekkerder dan een lekkerbekje en snel en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vis filets afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Beslag maken door bloem met de eieren, snufje zeezout en de pils te vermengen tot er een mooie gladde massa ontstaat. Doe voldoende olie in een wok en verhit tot 180 graden. Beslist geen olijfolie gebruiken want dat begint bij lagere temperatuur al te roken. Besprenkel vis dan met het citroensap, haal door de viskruiden en door het beslag. Leg ze dan in de hete olie en bak 8 tot 10 minuten, op de helft van de tijd een keer draaien. Hangt er van af hoe dik je filets zijn. Als de buitenlaag er mooi bruin en krokant uitziet zijn ze klaar. Haal uit de wok en leg op keukenpapier om ze uit te laten lekken. Dien op met vers gesneden schijfjes citroen. Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met verse frietjes, gebakken aardappels, brood, doperwten met worteltjes, bietjes of salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top