Panna Cotta, de originele!

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2015
  • Panna Cotta, de originele!

    Panna Cotta, de originele!

    Panna Cotta, de originele!

Dit heerlijke toetje werd door een vriendin gemaakt ter gelegeneheid van een gezamenlijke vriendenmaaltijd met oud en nieuw. Na het bereiden is een wachttijd van minimaal 4 uur vereist.

Feestelijk en lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
~~• 2 bekers slagroom (a 250 ml)
• 4 blaadjes gelatine wit (zakje 12 stuks)
• 2 vanillestokjes
• 50 gram suiker
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan en koelkast

Bereidingswijze

~~Als je Panna Cotta gaat maken moet je als eerste de slagroom in een steelpan schenken en tegen de kook aan brengen. Zo zal deze niet gaan koken. Daarna kunnen de vanillestukjes open gesneden worden. Doe dit in de lengte en haal het merg eruit. De merg moet toegevoegd worden aan de room. De room zal daardoor een echte vanillesmaak krijgen. Voor een extra smaak kun je ook de stokjes zelf in de room doen. Houd het geheel ongeveer een kwartier tegen de kook aan. Doe dit op een vlamverdeler op de kleinste pit. Zo zorg je ervoor dat de smaak maximaal erin kan trekken. Daarna kunnen de stokjes verwijderd worden.
Als dit alles is gebeurd kun je suiker aan de vanilleroom toevoegen. Je moet dit goed doorroeren totdat de suiker is opgelost. Het geheel kan dan van het vuur worden gehaald. Ondertussen kan de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water geweekt worden. Knijp het vervolgens uit en voeg deze toe aan de room. Je moet blijven roeren tot dat de gelatine is opgelost. De vanilleroom kan dan over de vormpjes worden verdeeld. Dit alles moet je afgedekt in de koelkast zetten, voor minimaal 4 uur. 
 

Bron

Vriendin Jokelien

Serveertip

Na 4 uur kun je de vormpjes uit de koelkast halen, en houd de onderkant van de timbaaltjes 15 seconden onder de hete kraan, doe dit al draaiend. Als je dit doet, zal de gelatine smelten aan de buitenkant. Zodoende zal het lekkere puddinkje sneller los komen. De panna cotta's kunnen op de tafel worden gezet en je kunt het serveren met allerlei fruitsoorten.
 

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 21-01-2015

Lol

ecureuil avatar
ecureuil 13-01-2015

Op de foto zie ik een crème caramel... toch iets anders

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten