1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Belgische keuken
  5. paling in 't groen

paling in 't groen

  • Belgisch, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-1999

Ingrediënten 2 personen


Ingr: 2 of meer palingen, 2 gesnipperde uitjes, vers gehakte
tuinkruiden (salie, bieslook, citroenmelisse, peterselie, kervel, tijm
en dragon) 3 eieren en wat citroensap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat schoongemaakte palingen in mootjes hakken van 4 cm.
Smelt in 30 g. boter de uitjes glazig en laat dan de palingen even
bakken.Voeg de kruiden toe. Zout en peper erbij, laat even
fruiten en giet er 2 deciliter witte wijn bij en zoveel water of
visbouillon tot de paling onderstaat. Een kwartier zachtjes stoven. Klop
3 eierdooiers los met 1 eetlepel citroensap. Roer hierdoor iets van het
stoofvocht en voeg alles dan al roerend aan de paling toe. Laat het
geheel goed afkoelen en eet het gerecht koud. Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top