1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse kip enchiladas

Mexicaanse kip enchiladas

Door: wilmiewillemse

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2015

Ingrediënten 4 personen



500 gram kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 courgette
2 rode uien
1 rode, 1 gele en  1 groene paprika
2 teentjes knoflook
500 gram tomaten passata
8 tortilla wraps
150 gr. geraspte oude kaas
200 gr creme fraiche
1 rode peper
olijfolie
1 el Mexicaanse kruidenmix
eventueel tortillachips om erbij te serveren


Mexicaanse kip enchiladas

Foto Smulweb (recept van de dag)

Foto Smulweb (recept van de dag)
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas
Mexicaanse kip enchiladas

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt.
Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht.
Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is.
Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer  te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de kipfilet in ongeveer 10-15 minuten gaar in 1 liter water waar een kippenbouillontablet is toegevoegd, en zet deze opzij.
Snij 1 ui, courgette en de paprika's in reepjes, bak ze in wat olijfolie goudbruin tot ze bijna gaar zijn en zet ze opzij.
Verhit wat olijfolie in een (steel)pannetje en bak daarin een gesnipperde ui en de gehakte koflook glazig (3-4 minuten) voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en bak het geheel nog 1-2 minuutjes. Voeg de tomatenpassata toen en kook dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes zodat de saus een beetje indikt.
Spreid de tortillas uit en doe op elke tortilla een lepel van de saus, een schep gegrilde groenten en wat in stukjes gesneden kip. Vervolgens nog een schep saus en wat geraspte kaas. Rol de tortillas op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. (ik heb de zijkanten van de ovenschaal opgevuld met de overgebleven groenten en stukjes kip)
Schep de overgebleven saus en de crème fraiche over de opgerolde tortillas en bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas en de gehakte rode peper.
Bak het geheel  20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bron

Delicious, door mij vertaald, aangepast en veranderd.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top