1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Gebakken mie met garnalen op z'n Thais

Gebakken mie met garnalen op z'n Thais

Door: wilmiewillemse

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2015

Ingrediënten 4 personen



375 gr (brede) rijstnoedels
400 gr grote garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
250 gr taugé
1 bosje lente ui
4 eieren
2 wortels
5 tenen knoflook
15 gr koriander
200 gr cashewnoten (of pinda's)
3 el vissaus (nam pla)
3 el tomaten ketchup
4 el tamarinde puree (of citroensap)
½ tl cayenne peper of 1 rode peper
arachide of zonnebloemolie


Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais

Dit is een van de bekendste noedel gerechten uit Thailand. Het idee heb ik uit een Thais kookboek maar ik heb zowel aan de bereidingswijze gesleuteld als de ingrediënten aangepast naar mijn smaak.
Het resultaat was in ieder geval voor herhaling vatbaar daarom heb ik het maar meteen opgeschreven zodat ik het niet meer kan vergeten  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Kook de noedels zoals op de verpakking is aangegeven en spoel ze daarna af met koud water.
Snij de wortels, en de lente ui.
Hak de knoflook en de koriander (evt.de peper ook)
Maak roerei van de eieren.
Maak een sausje van de tamarinde, tomaten ketchup en de vissaus en de cayennepeper.

Bereiding:

Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook.
Voeg eerst de wortel en daarna de garnalen toe.
Wok dit nog 1 tot 2 minuutjes en voeg dan het roerei toe.
Verwarm dit en voeg dan de mie en het sausje toe.
Roerbak dit totdat de mie warm begint te worden en voeg dan de taugé en de lente ui toe.
Als laatste gaan de cashewnoten en de koriander erbij.
Wok het geheel nog ongeveer 5 minuten zodat alles goed warm is, maar zorg ervoor dat de groenten nog hun bite behouden.

Bron

Thais kookboek, door mij aangepast en veranderd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top