1. Home
  2. Recepten
  3. Tabouleh
  4. Tabouleh met geitenkaas

Tabouleh met geitenkaas

  •  ,
  • Geplaatst op 12-01-2015

Ingrediënten 4 personen


[list=none]
275 g bulgur
1 gele paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
20 kerstomaten, in vieren gesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
een stuk komkommer van 10 cm, zaad verwijderd en fijngesneden
1 flinke wortel, geraspt
5 el peterselie, fijngehakt
2 el verse koriander, fijngehakt
2 el verse munt, fijngehakt
1 kleine, verse rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden (desgewenst)
200 g zachte geitenkaas zonder korst, verkruimeld
peper en zout
Voor de citroen-komijndressing
¼ tl gemalen komijn
1 klein knoflookteentje, heel fijn gesneden
1 el citroensap
3 el extra vergine olijfolie



[list=none]



   

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


    Doe de bulgur in een kom, giet er voldoende kokend water over om hem helemaal onder water te zetten en roer goed. Laat 15-20 minuten weken.
    Maak ondertussen de dressing. Meng al kloppend komijn, knoflook en citroensap in een kleine kom en voeg dan de olijfolie toe.
    Laat de bulgur uitlekken in een zeef, druk het teveel aan water eruit en doe de bulgur weer in de kom. Voeg paprika, kerstomaten, ui, komkommer, wortel, peterselie, koriander, munt en peper, als u die gebruikt, toe. Giet de dressing erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
    Schik de slablaadjes op 4 borden of een grote schotel. Schep de bulgursalade op de slablaadjes en strooi de verkruimelde geitenkaas erover. Garneer met de radijsjes en serveer.
     

Bron

Allrecipes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 100thuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 100thuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top