Gevulde dorade van de BBQ

  • Geplaatst op 12-01-2015
  • Gevulde dorade van de BBQ

    Gevulde dorade van de BBQ

    Gevulde dorade van de BBQ

  • Gevulde dorade van de BBQ

    Gevulde dorade van de BBQ

    Gevulde dorade van de BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hele dorades1 tl piripirikruiden1 el olijfolie2 tomaten, in plakjes1 courgette, in plakjes1 rode ui, in halve ringen4 laurierblaadjes4 visklemmen of aluminium grillschalen   
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 543,17 kcal
Koolhydraten 6,99 g
Eiwitten 80,67 g
Vetten 20,94 g
Benodigdheden
         

Bereidingswijze

Bereidingswijze 


    Spoel de vis vanbuiten en -binnen onder koud stromend water goed schoon. Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de vis aan de zijkanten drie maal in, van rug naar buik, zo wordt hij sneller gaar.
    Meng de piripirikruiden met 1 el olijfolie en besmeer de binnenkant van de dorade met de olie zodat de smaak in de vis en later in de groenten trekt. Vul de dorades met de tomaat, de courgette, de ui en de laurierblaadjes. Besmeer de vissen aan de buitenkant met kruidenolie. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in de visklemmen of in de aluminium grillbakjes.
    Rooster de dorade aan beide kanten op een matig hete barbecue in 10-15 min. gaar. Serveer eventueel met een partje citroen. Lekker met tabouleh.
     

     

Bron

Jumbo

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten