1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde dorade van de BBQ

Gevulde dorade van de BBQ

Door: 100thuis

  •  ,
  • Geplaatst op 12-01-2015

Ingrediënten 4 personen


4 hele dorades1 tl piripirikruiden1 el olijfolie2 tomaten, in plakjes1 courgette, in plakjes1 rode ui, in halve ringen4 laurierblaadjes4 visklemmen of aluminium grillschalen   


Verder heb je nodig


         

Gevulde dorade van de BBQ
Gevulde dorade van de BBQ
Gevulde dorade van de BBQ
Gevulde dorade van de BBQ

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze 


    Spoel de vis vanbuiten en -binnen onder koud stromend water goed schoon. Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de vis aan de zijkanten drie maal in, van rug naar buik, zo wordt hij sneller gaar.
    Meng de piripirikruiden met 1 el olijfolie en besmeer de binnenkant van de dorade met de olie zodat de smaak in de vis en later in de groenten trekt. Vul de dorades met de tomaat, de courgette, de ui en de laurierblaadjes. Besmeer de vissen aan de buitenkant met kruidenolie. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in de visklemmen of in de aluminium grillbakjes.
    Rooster de dorade aan beide kanten op een matig hete barbecue in 10-15 min. gaar. Serveer eventueel met een partje citroen. Lekker met tabouleh.
     

     

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 100thuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top