Turkse pizza
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Turkse pizza variant
Ingrediënten 4 personen
1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g3 el olijfolie
250 g uien, fijn gehakt
500 rundergehakt of lamsgehakt
3 el tomatenpuree
10 cherry tomaten, gehalveerd
2 knoflookteentjes, geperst
1 tl kaneel
1,5 tl gemalen komijn
50 g pijnboompitten
3 el koriander, fijn gehakt
Zout en cayennepeper
Olie om te bestrijken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210° C.
2. Verhit de olijfolie en bak hierin de uien. Voeg daarna het gehakt toe.
3. Voeg, als het gehakt goed doorbakken is, de tomatenpuree, tomaten, geperste knoflook, kaneel, komijn, zout en peper toe. Laat het 15 minuten op zacht vuur garen tot het vocht verdampt is.
4. Voeg de pijnboompitten toe en een snufje zout en laat het geheel afkoelen.
5. Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het deeg op het meegrolde bakpapier uit. Snij uit het deeg in 4 ovale stukken. Verdeel het vleesmengsel in het midden van de ovalen en druk het deeg bij de uiteinden samen. Bestrijk de randen met olijfolie.
6. Leg de pizza's op een bakblik met aluminiumfolie (met de folie kun je de vorm van de pizza behouden)
7. Garneer de pizza's na het bakken met fijn gehakte koriander.