Cassoulet
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een Frans eenpansgerecht met kip, worstjes, bonen en een stukje brood. Perfect in de wintermaanden!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 schaal varkens chipolata worstjes300 gr kippen drumsticks
Olijfolie
4 uien in ringen of fijngesneden
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
1 flesje rode huiswijn AH
Peper / zout
Bereidingswijze
Bestrooi de kip met peper en zout, en braad deze eventjes aan. Voeg de worstjes de Provençaalse kruiden en een scheutje rode wijn toe. Laat het vlees garen met deksel op de pan. Indien gaar, houdt het vlees op een bord en warm. Fruit de uien in het bakvet, voeg bonen en tomaat toe. Voeg rode wijn toe, en breng op temperatuur.Voeg vlees weer toe, laat poosje pruttelen tot alle weer goed op temperatuur is.
Maak af met peper en zout op smaak
Serveertip
Serveer met stokbrood en een groene salade.