Cassoulet

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2015
  • Cassoulet

    Cassoulet

    Cassoulet

  • Cassoulet

    Cassoulet

    Cassoulet

Een Frans eenpansgerecht met kip, worstjes, bonen en een stukje brood. Perfect in de wintermaanden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 schaal varkens chipolata worstjes
300 gr kippen drumsticks
Olijfolie
4 uien in ringen of fijngesneden
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
1 flesje rode huiswijn AH
Peper / zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout, en braad deze eventjes aan. Voeg de worstjes de Provençaalse kruiden en een scheutje rode wijn toe. Laat het vlees garen met deksel op de pan. Indien gaar, houdt het vlees op een bord en warm. Fruit de uien in het bakvet, voeg bonen en tomaat toe. Voeg rode wijn toe, en breng op temperatuur.Voeg vlees weer toe, laat poosje pruttelen tot alle weer goed op temperatuur is.
Maak af met peper en zout op smaak

Serveertip

Serveer met stokbrood en een groene salade.

Laatste reacties

robvanleest avatar
robvanleest 22-01-2015

Geprobeerd gisteren. De worst was "ontploft" dus die zat er als een soort van ragout doorheen maar we hebben heerlijk gegeten. Dank voor het recept.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 20-01-2015

Hallo Brit, dit is op zich een prima recept voor de eenvoudige dag. Maar..... je mag dit echt niet cassoulet noemen, en dat moet je zeker nooit in Frankrijk doen, want dat is een reden voor gevangenisstraf. Een echte cassoulet wordt natuurlijk niet van bonen in tomatensaus gemaakt, sterker nog, er komt geen tomaat aan te pas. En de kip moet eend zijn en de worst natuurlijk Toulouse worstjes en dan nog een stukje heel erg gaar varkensharst...maar dat wist je vast al wel. Grote groetjes, Roger (Frans dus)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten