1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Vegetarische strudel

Vegetarische strudel

Door: tantefanny

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2015

Ingrediënten


1 rol Tante Fanny vers filodeeg 250 g
300 g ananas in stukjes gesneden.
1/8/ l. ananassap
3 knoflooktenen, geperst
6 el olijfolie
1 kilo witte kool, fijn gesneden
Zout, cayennepeper
1 tl curry
1 el gember, fijn gesneden
Margarine



Vegetarische strudel met witte kool, ananas en curry

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook . Roer de witte kool er doorheen en voeg het ananassap toe. Breng het op smaak met cayennepeper, zout en curry. Laat het ca. 10 minuten op laag vuur inkoken. Voeg als laatste de ananasblokjes en de gember toe.
3. Haal het filodeeg uit de verpakking, leg de keukendoek klaar en leg hierop het eerste filodeeg vel en smeer het in met margarine. Leg het 2de vel hier overheen. Leg 1/4 de van de vulling in het midden van het deeg, zodat aan beiden zijkanten ca. 2 cm rand overblijft. Bestrijk de randen met water. Rol het deeg met behulp van de theedoek van onder naar boven op en leg de strudel met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met margarine. Doe de overige 3 strudels op dezelfde manier. Bak de strudels in ca. 20 min. goudbruin.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top