Bananenbrood

 • Afrikaans, Banket
 • 60-120 min.
 • Geplaatst op 08-01-2015
 • Bananenbrood

  Bananenbrood

  Bananenbrood

 • Bananenbrood

  Bananenbrood

  Bananenbrood

Dit is een soort cake met fruit en 'n (wal)noten en rozijnen vulling. De combinatie is lekker niet te veel van alles echt de moeite waard. 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
180 gram bruine Bastard Suiker (of 80 gram gewone en 100 gram Riet Suiker)
2 zakjes Vanille Suiker
'n sufje Zout
180 gram zachte Bleu Band
220 gram zelfgemaakt Zelfrijzendbakmeel (= 198 gram Bloem + 22 gram Bakpoeder)
1/2 theelepel Kaneelpoeder
3 grote Bananen, gepureerd 
'n klein scheutje Lemoensap, uit flesje
1 Ei, losgeklopt
100 gram Rozijnen
120 gram Walnoten
Wil je anders zie leuke tips
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Keukenweegschaal
Mixer
Deegkom
Cake vorm
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de cake vorm in met boter en bestuif met wat bloem. Weeg de suiker af en doe deze in de meng kom samen met de vanillesuiker en snufje zout. Weeg de boter af en doe deze in een pannetje en verwarm de boter 'n beetje voor op het vuur, laat niet helemaal smelten en zet dan het vuur uit. Weeg de bloem met bakpoeder af en meng deze goed met elkaar. Doe er dan de kaneelpoeder bij en roer deze er ook onder. Zet dan even apart. Weeg de noten en rozijnen af en roer er het geklopte ei onder. Pureer met de staafmixer de bananen tot een romige massa en roer er dan wat lemoensap onder, dit is tegen het verkleuren. Zet deze ook even apart. mix dan de boter onder de suiker en mix dit tot er een lichte, bijna witte, romige massa ontstaat, zo'n 5 minuutjes. Mix er dan in 3 keer het meel onder afgewisseld met de bananenpuree zorg dat alles goed met elkaar gemeng is, tot slot roer je er met een houten lepel de rozijnen met noten en ei onder. Is alles goed gemengd kan dit in de met boter ingevette en met meel bestuifde cake vorm gedaan worden. Zet deze dan in de midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 3 kwartiertjes of de cake al mooi bruin en gaar is. Steek hiervoor met een mes erin of breinaald, is deze schoon is de cake klaar. Anders laat je hem nog even in de oven ongeveer 10 minuutjes totdat het mes schoon en droog is. Zet de de oven uit en laat eerst nog 'n kwartiertje afkoelen in de vorm. Verwijder deze met behulp van een rooster en laat de cake hierop verder afkoelen. Smakelijk eten!!! 

Bron

?

Serveertip

Zo kun je ook de rozijnen weglaten en de bananen vervangen door peren met pecannoten of amandelnoten gebruiken met perzik of ander zacht fruit. Omdat je met fruit bakt kan de cake natter zijn maar hij smaakt wel beter. Wil je hem droger laat je hem niet nagaren maar gewoon doorbakken op temperatuur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten