1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en

Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2015

Ingrediënten 4 personen


800 g kruimige aardappelen
800 g pastinaken
3 rode uien
4 el olijfolie
7½ g verse salie of 1 el gedroogde salie
1 el appelstroop
150 ml appelsap
1 tl aardappelzetmeel
150 g oude kaas
125 g crème fraîche



Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en
Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en
Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en
Pas­ti­naak­stamp­pot met salie en ui­en

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak alleen de blaadjes van de salie in 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in dezelfde koekepan de uiringen 5 min. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng aan de kook. Los het aardappelzetmeel op in 1 tl water. Voeg toe en roer tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kaas in blokjes van 1/2 cm.
Giet de aardappelen en pastinaak af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak, het kookvocht en de crème fraîche tot een smeuïge puree.
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

Serveer de stamppot met de salie en uienjus.

Bron

Ah.nl/allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top