1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Citroenspruitjes

Citroenspruitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2015

Ingrediënten 4 personen


800 gr spruitjes
2 teentjes knoflook
2 el pijnboompitten
1 biologische citroen
20 gr boter
scheutje olijfolie om in te bakken
peper en zout



Citroenspruitjes
Citroenspruitjes
Citroenspruitjes
Citroenspruitjes

Haal 's winters de zon in huis met deze spruitjes met een mediterrane twist.
Ze zijn ook nog eens lekker snel klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spruitjes 2-4 minuten  en giet ze af. Als je de mogelijkheid hebt, kun je de spruitjes ook kort stomen ipv. koken.
Pel de knoflook en snijd hem fijn.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan tot ze licht verkleuren. Doe ze in een bakje.
Rasp de schil van de citroen en halveer hem.
Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter samen in de koekepan en fruit de knoflook. Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 minuten. Voeg citroenrasp, pijnboompitjes en een beetje citroensap toe, proef of de spruitjes gaar genoeg zijn en breng ze op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met een stukje vis en gebakken aardappeltjes of couscous.

Bron

24kitchen.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top