Romige spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2015
  • Romige spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten

    Romige spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten

    Romige spaghetti met spekjes, pestoroom en pijnboompitten

Spaghetti met een heerlijke saus van knapperig gebakken spekreepjes en knoflook, afgeblust met een scheutje cognac (vieux of witte wijn mag ook) en een toevoeging van room en flink wat groene pesto.
Als bite wat lekkere geroosterde pijnboompitten en gegarneerd met kerstomaatjes en flink wat geraspte Parmezaanse kaas.
Mmmm......!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram spaghetti
200 gram magere spekreepjes
2 teentjes knoflook (gepeld en fijn gehakt)
borrelglas cognac, vieux of witte wijn
150 ml slagroom
2 flinke eetlepels basilicumpesto
2 flinke eetlepels geroosterde pijnboompitten (in een droge koekenpan geroosterd)
8 kerstomaatjes om te garneren
2 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (mag ook meer zijn naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan voor de spaghetti
koekenpan

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Bak de spekreepjes in de droge (anti-aanbak) koekenpan bruin en knapperig.
Bak de knoflook heel even mee.
Blus af met de cognac of andere genoemde drank (dit is niet echt noodzakelijk, zonder drank ook lekker!)
Laat even inkoken op hoge warmtebron.
Voeg de room toe en laat dit ook wat inkoken tot het geheel iets dikker wordt.
Roer de pesto en het grootste deel van de pijnboompitten erdoor.

Dien de spaghetti en de saus afzonderlijk op.
Garneer met kerstomaatjes, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertip

Ook lekker is de kerstomaatjes op het laatst even mee te bakken. Je kunt er ook meer tomaatjes indoen.

Laatste reacties

denisevd85 avatar
denisevd85 23-01-2015

Lijkt me heel lekker! Ga ik uitproberen! Groetjes Denise

riawes avatar
riawes 08-01-2015

Heerlijk recept Petra zet het in mijn kookboek. Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten