1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkenshaas
  5. Varkenshaas met rauwe ham en roquefort

Varkenshaas met rauwe ham en roquefort

Door: chimpie96

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2015

Ingrediënten 4 personen


2 varkenshaasjes (circa 500 gram)
6 plakken rauwe ham
150 gram roquefort, Danish blue of gorgonzola
2 eetlepels bloem
50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
 



Gevuld varkenshaasje gerold in rauwe ham.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de varkenshaasjes in de lengte in.
Rol 50 gram roquefort in 1 plak rauwe ham en leg dit in de varkenshaas.
Vul zo de 2 varkenshaasjes.
Leg 2 plakken ham overlappend naast elkaar.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peperen wikkel de ham om het vlees.
Doe hetzelfde met de andere varkenshaas.
Bestrooi de varkenshaasjes met de bloem.
Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
Leg het vlees met het braadvet in een lage ovenschaal of braadslede en zet circa 20 minuten in het midden van de oven.
Schep op een warme schaal en laat afgedekt even rusten.
Roer de rest van de roquefort  door het braadvet, voeg eventueel een scheutje water of melk toe en maal er peper over.
Serveer de varkenshaas met de saus.
Lekker met broccolie en pommes duchesse of gebakken krieltjes.
 

Bron

Boodschappen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top