1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amaretto
  5. Zwoele dans van abrikozen, amaretto en mascarpone

Zwoele dans van abrikozen, amaretto en mascarpone

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gram verse abrikozen (evt. gedroogd)
250 gram mascarpone
6 eetlepels amaretto (amandellikeur)
basterdsuiker naar smaak
1 bekertje crème fraîche 125gr
100 gram bitterkoekjes
4 eetlepels geschaafde amandelen.
 


Verder heb je nodig


 

Zwoele dans van abrikozen, amaretto en mascarpone
Zwoele dans van abrikozen, amaretto en mascarpone

Onverwacht mooie geraffineerde smaakcombinatie van vers geroosterde amandelen, de likeur en de abrikoosjes. €

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de abrikozen en wip er de pitten uit. Overgiet de abrikozen met kokend water en laat 1 tot 2 minuten staan. Giet ze af en trek de velletjes eraf. (wannee de abrikozen erg rijp zijn, dan niet halveren en doorsnijden en pitten eruit pas later)
Pureer de helft van de abrikozen met de helft van de mascarpone en 2 eetlepels amandellikeur. (met staafmixer of foodprocessor). Breng op smaak met basterdsuiker.
Snijdt de resterende abrikozen in blokjes. Klopt de resterende mascarpone luchtig met de crème fraîche en breng op smaak met basterdsuiker.
Verdeel de bitterkoekjes in stukjes (gaat goed met een keukenschaar).
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan met anti-aanbaklaag.AFWERKEN: Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de bodem van de schaal en besprenkel met 2 eetlepels amandellikeur. Schep de helft van de mascarpone met de crème fraîche 
erover. Daarop komen de abrikozenblokjes en dek af met de resterende mascarpone crème. Zet de afgedekte schaal een paar uur in de koelkast en strooi er vlaqk voor het opdienen de geroosterde geschaafde amandelen over.

Bron

Kooktijdschrift 1995



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top