Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Couscous
  6. Winterse couscous met rozijnen, gegrilde groenten en Griekse

Winterse couscous met rozijnen, gegrilde groenten en Griekse

Door: HelloFresh

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2015

Ingrediënten 4 personen


2 penen
1 ½ courgettes
1 ½ rode uien
50 g rozijnen
1 handsinaasappel
7 takjes tijm
3 tl kaneel
225 g volkoren couscous
125 g feta
675 ml groentebouillon
4 el olijfolie
Peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Saladekom
Grill- of koekenpan
Fijne rasp
Pan met deksel

Winterse couscous met rozijnen, gegrilde groenten en Griekse
Winterse couscous met rozijnen, gegrilde groenten en Griekse

Een gezonde couscous met de heerlijke smaak van tijm!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid de bouillon. Was de peen of schil deze met met een dunschiller en snijd de peen en courgette in de lengte in dunne plakken. Meng de groenten in een saladekom met de helft van de olijfolie.
 
2. Verhit een grill- of Koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgette 2 minuten aan elke kant. Gril of bak daarna de peen 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Deze blijven knapperig. Haal uit de pan en bewaar in de saladekom.
 
3. Snipper de rode ui en snijd de rozijnen fijn. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
 
4. Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de rode ui met de tijm en een ½ tl sinaasappelrasp per persoon 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kaneel, couscous en rozijnen toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon over de couscous en breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur uit en laat de couscous enkele minuten wellen.
 
5. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de gegrilde groenten fijn.
 
6. Meng de couscous met de peen en courgette in de saladekom. Voeg de helft van de feta, 1 ½ el sinaasappelsap per persoon en peper en zout naar smaak toe.
 
7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.
 

611 kcal energie
20 g eiwit
84 g koolhydraten
19 g vet
6 g verzadigd vet
13 g onverzadigd vet
10 g vezels
 
Allergenen:
Gluten en melk/lactose. Kan sporen bevatten van pinda's en noten.
 
 

Serveertip

Heb je weinig tijd? Snijd dan zowel de peen als de courgette in dunne plakken en bak deze met de tijm, sinaasappelrasp, peper en zout in een wok of Hapjespan. De baktijd is dan ongeveer 10 minuten. Je hebt geen grillsmaak aan de groenten, maar bent wel 5 - 10 minuten eerder klaar. Laat de couscous in een aparte kom, afgedekt, wellen.
 
De peen blijft knapperig. Wil je deze zachter hebben? Dek de grill- of koekenpan dan af of grill of bak de peen 5 minuten langer. Je kunt de peen ook, in de lengte, in dunnere stukken snijden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top