Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2015
  • Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

  • Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

  • Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

    Frikandelle met Uien en Tomaten smoor

Ik kreeg als kerstcadeautje van Petra Wiggers een Zuid-Afrikaans boekje met allemaal jeugd-herinnering-recepten en dus recepten die voor mij duidelijk herkenbaar zijn.
En na alle grof geweld met Kerstdiner en Nieuwjaarsdiner, oliebollen enz. had ik vandaag gewoon zin in een lekkere gehaktballetje. “backt to normal”. (lekker Kaap Maleis eten vanavond.
Petra nog bedankt voor deze leuke attentie!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g mager rundergehakt
3 e olijfolie
30-50 g boter
 
voor gehaktballen
1 middelgroot ui, heel fijn
2 teentjes knoflook, fijn
2 sneden witte brood, in water geweekt en erna uitgeknepen
ei
1+1/2 t zout
zwarte peper
mespunt pimentpoeder
75 ml platte peterselie, fijn
 
1. Meng alle ingrediënten door gehakt en maakt er platte ballen van.
2. Laat ze opstijven in de koelkast. (ik doen ze dan 20 min. in de diepvries). (ook goed)
3 Bak gehaktballen gaar in boter en olijfolie.
4. Haal gehaktballen uit pan voor later gebruik.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Uien en tomaten smoor
1 grote ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
1/2-1 rode peper, zonder zaden
3 bosuitjes, fijn
blokjes tomaat uit blik of vers(400 g)
3/4 t suiker
verse oregano, fijn
verse tijm, fijn
verse platte peterselie, fijn
verse basilicum, gescheurd
zout
zwarte peper
water
 
1. Fruit in bakvet de ui, knoflook, rode peper, bosuitjes, tomaat, suiker, oregano en tijm tot zacht en geurend.
2. Voeg water erbij en laat met deksel op pan voor 20 min. smoren tot zacht en een gebonden saus.
3. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de peterselie en basilicum erdoor.
4. Laat even door verhitten .
5. Verdeel tomatensaus over serveerschaal en verdeel daarover de gehaktballetjes.
6. Garneer met platte peterselie.

Bron

Cass Abrahams cooks Cape Malay

Serveertip

Dit smaakt heerlijk met aardappelpuree.
Zo eenvoudig en super lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smartha avatar
smartha 05-01-2015

Mmmmm lekker,deze staat gepland voor het weekend jammie jammie. dank je Groetjes ,Martha

omajan avatar
omajan 05-01-2015

Dat wordt weer genieten. Groetjes Marianne

souvlaki avatar
souvlaki 05-01-2015

Lekker Deon, wat een lekker recept. Ga het gauw een keertje maken.

alidada avatar
alidada 04-01-2015

Wij boffen maar met de boekjes van Petra hè Deon? ik neem dit recept van je mee naar mijn kookboek gehakt. Bedankt voor het delen. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2015

de

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2015

Neem ik natuurlijk van je mee Deon. Dit moet ik proeven! Groet, Petra

deonart avatar
deonart 04-01-2015

staat er nu bij sorry

alie2 avatar
alie2 04-01-2015

Heerlijk recept Deonart,maar hoeveel gehakt gebruik je?

alie2 avatar
alie2 04-01-2015

Heerlijk Deonart,maar hoeveel gehakt gebruik je?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten