
*Ruim 400 gr. Champignons.
* 1 kleine ui fijngesnippert.
*150 gr bakboter (verdeeld in 2en)
* Bloem om de roux te maken. (ik heb kikkererwtenmeel gebruiktmaar dat bindt niet zo goed)
*1 groot bekertje creme frache
*2.5 L. Kippen of tuinkruidenbouillon
*Een paar eetl. roomkas
*200 gr. ham in blokjes
*Eventueel wat uitgebakken spekjes
*Grote soeppan
* snijplank en mesje
*Steelpan
*Houtenspatel/garde
*Litermaat
Deze heerlijke gevulde soep maak ik altijd voor n 'weeshuis'
het is makkelijk te makken en handig om op voorraad te hebben i de vriezer..
Deze soep past in een koolhydraat arm dieet!!
*Maak de chapignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.
*Pel en snipper een klein uitje fijn
*Sijd de ham in blokjes, en bak eventueel de spekjes uit.
*Smelt 50 gr. boter in de grote soeppan, maar laat het niet bruin worden. Bak hierin de champignons kort..tot ze net gaan kleuren. Zet daarna de pan even uit.
*Maak alvast 1 L. bouillon zodat het klaar staat.
*Smelt de andere boter in de steelpan laat ook deze niet bruinworden. Voeg de bloem toe tot je een stevige massa hebt. Goed roeren met de garde.
**Let op**
Voeg het hele bekertje creme frache toe en roer goed tot dat je een gladde massa krijgt. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
*Zet de soeppan weer aan en als het weer goed warm is voeg je het roux mengsel toe. goed roeren en dan de andere 1.5 L. bouillon toevoegen.
*Voeg an ook de kruidenkaas toe en de blokjes ham. Roer het geheel goed door en breng het aan de kook. Laat het dan op een zacht pitje nog ongeveer 10/15 min. koken. Voor het serveren voeg je de uitgebakken spekjes toe.
Lekker met stokbrood en kruidenkaas
ruthbrock 11-01-2015
Heb hem vandaag gemaakt en hij is HEERLIJK. ik heb voor de roux bloem gebruikt, 100 gr. Er staat in het recept niet aangegeven wat er met de uitjes moet, die heb ik, nadat ik eerst de spekreepjes heb uitgebakken , 4 min. in het overgebleven spekvet laten sudderen en daarna ook aan de soep toegevoegd. Voor herhaling vatbaar
parel62 08-01-2015
lekker die ga ik ook eens proberen
lieredomdrij 07-01-2015
zo, die is bewaard en gaat dus in de pan. Staat in kookboek soepen en in kookboek "koopavond" want met een winkel wil je dan graag iets makkelijks en toch erg lekker. Zal dit vast zijn. Groetjes, Roger
ruthbrock 06-01-2015
klinkt erg lekker en gemakkelijk. ik print het meteen, je hoort nog van me als ik hem gemaakt heb. dank je wel