1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Champignonnesoep ala Miekje

Champignonnesoep ala Miekje

Door: probeersel

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2015

Ingrediënten 8 personen


*Ruim 400 gr. Champignons.
* 1 kleine ui fijngesnippert.
*150 gr bakboter (verdeeld in 2en)
* Bloem om de roux te maken. (ik heb kikkererwtenmeel gebruiktmaar dat bindt niet zo goed)
*1 groot bekertje creme frache
*2.5 L. Kippen of tuinkruidenbouillon
*Een paar eetl. roomkas
*200 gr. ham in blokjes
*Eventueel wat uitgebakken spekjes


Verder heb je nodig


*Grote soeppan
* snijplank en mesje
*Steelpan
*Houtenspatel/garde
*Litermaat
 

Champignonnesoep ala Miekje
Champignonnesoep ala Miekje

Deze heerlijke gevulde soep maak ik altijd voor n 'weeshuis'
het is makkelijk te makken en handig om op voorraad te hebben i de vriezer..
Deze soep past in een koolhydraat arm dieet!!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Maak de chapignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.
*Pel en snipper een klein uitje fijn
*Sijd de ham in blokjes, en bak eventueel de spekjes uit.

*Smelt 50 gr. boter in de grote soeppan, maar laat het niet bruin worden. Bak hierin de champignons kort..tot ze net gaan kleuren. Zet daarna de pan even uit.
*Maak alvast 1 L. bouillon zodat het klaar staat.
*Smelt de andere boter in de steelpan laat ook deze niet bruinworden. Voeg de bloem toe tot je een stevige massa hebt. Goed roeren met de garde.
**Let op**
Voeg het hele bekertje creme frache toe en roer goed tot dat je een gladde massa krijgt. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.

*Zet de soeppan weer aan en als het weer goed warm is voeg je het roux mengsel toe. goed roeren en dan de andere 1.5 L. bouillon toevoegen.
*Voeg an ook de kruidenkaas toe en de blokjes ham. Roer het geheel goed door en breng het aan de kook. Laat het dan op een zacht pitje nog ongeveer 10/15 min. koken. Voor het serveren voeg je de uitgebakken spekjes toe.

Serveertip

Lekker met stokbrood en kruidenkaas



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van probeersel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top