300 gr wortels
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr bloem
1 tl baking soda (natriumcarbonaat)
0,5 tl kaneel
80 gr bruine suiker
185 ml zonnebloemolie
125 ml golden syrup
3 eieren
1 tl vanille essence
Voor de icing:
250 gr roomkaas
80 gr poedersuiker
0,5 tl vanille-essence
Lang gezocht naar dit recept, ik had deze cake ooit ergens op en wilde niet anders meer. Gelukkig gevonden op een australische website, en nu maak ik de cake wanneer ik maar kan voor elke gelegenheid. Zelfs degene die geen liefhebber zijn van wortel kunnen deze cake echt niet weerstaan, beloofd!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ronde vakvorm van 20cm doorsnede in met olijfolie en bekleed met bakpapier.
2. Maak de wortelen schoon en rasp deze.
3. Zeef zowel de bloem als het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en kaneel in een grote kom.
4. Meng in een andere kom de bruine suiker, eieren, golden syrup, zonnebloemolie en vanille. Mix goed door elkaar.
5. Gebruik een houten lepel om het bruine suiker mengsel bij de droge ingredienten te voegen en meng goed door elkaar. Voeg ook de wortel toe en meng erdoorheen.
6. Giet in de bakvorm en bak in ongeveer 1 uur tot de cake goed gaar en goudbruin is.
7. Meng voor de icing alle ingredienten door elkaar.
8. Als de cake goed is afgekoeld kan je hem geheel met de icing besmeren.
Australische website taste