1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. lamsvleesschotel uit de balkan

lamsvleesschotel uit de balkan

Door: magnetron_recepten

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gr mager lamsvlees zonder bot
2 uien
1 teentje knoflook
1 rode en 1 groene paprika
1 groene Spaanse peper
3 dl bouillon van tablet
150 gr champignons
4 tomaten
3 eetlepels fijngehakte verse munt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel maozena
zout, peper
fijngehakte peterselie



Een bijdrage van Astrid Veltman

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's en de Spaanse peper, was het vruchtvlees en snijd het klein. Doe het vlees met de ui, de paprika, de Spaanse peper en de bouillon in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud en verwarm het afgedekt 20 minuten op 50%. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Schep de champignons, de tomaten en de verse kruiden door het vlees en verwarm de schotel afgedekt nog 15-17 minuten op 50% tot het vlees en de groenten gaar zijn. U kunt het stoofvocht eventueel met de met water tot een glad papje geroerde maozena binden. Voeg naar smaak zout en peper toe en bestrooi alles met fijngehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magnetron_recepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top