Thaise worstenbroodjes met vissaus dip

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2014
  • Thaise worstenbroodjes met vissaus dip

    Thaise worstenbroodjes met vissaus dip

    Thaise worstenbroodjes met vissaus dip

Deze bladerdeegsensatie kun je ook prima ruim voor de feestgelegenheid maken (ik maak ze dit jaar voor Oud en Nieuw), invriezen en op de dag zelf ontdooien en opwarmen in de oven. 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
• pakje bladerdeeg• 1 eetl. geroosterd sesamzaad• 100 g rundergehakt• 1 teentje knoflook, geplet• stukje verse gember van ca. 1 cm, fijngehakt• 1 chilipepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden• geraspte schil van 1 limoen• 3 eetl. Thaise vissaus (nam pla)• 1 eetl. verse koriander, fijngehakt• 1 sjalotje, fijngesnipperd• 1 ei• 1 eetl. sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ËšC. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Meng voor de vulling het gehakt met het losgeklopte eiwit, het sjalotje, de knoflook, de koriander, 1 eetl. vissaus en de helft van de hoeveelheid gember, chilipeper en limoenrasp.
3. Je kunt de vulling op een vierkant plakje bladerdeeg leggen en deze met de punten naar elkaar toevouwen zodat je een driehoekje krijgt of: het bladerdeegplakje in de lengte doorsnijden (je hebt dan twee lange strookjes) en deze opvouwen, zodat je een soort vierkantjes krijgt. 
4. Druk het bladerdeeg eerst met je vinger dicht en druk het dan met een vork stevig aan zodat je ook het tandpatroon van de vork ziet.
5. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegcreaties ermee.
6. Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de bladerdeegrolletjes.
7. Bak 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Hemelse dipsaus
Meng de rest van de gember, rode peper en limoenrasp door 2eetl. vissaus en de sesamolie en laat even intrekken.

Bron

Dille en Kamille

Serveertip

Serveer met de dipsaus uit dit recept, met sojasaus of met chilisaus.

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 20-07-2015

Wat een leuke hapjes. Meteen in mijn kookboek gezet. Groetjes Joyce

pwiggers avatar
pwiggers 01-01-2015

Deze lijken me verrukkelijk! Ga ze gauw maken. Bedankt, Petra

hermien_kg avatar
hermien_kg 30-12-2014

Deze hapjes zijn het proberen waard. Ze staan al in mijn kookboek. Bedankt en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten