Macaroni schotel met ham , kaas en prei
- Zwitsers, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Smeuig macaroni gerecht
Ingrediënten 4 personen
~~300 g macaroni grande 
1 grote prei
200 g ham 
150 g jong belegen kaas 50+ 
25 g boter 
3 takjes tijm (blaadjes gerist) 
125 g crème fraîche
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 596,59 kcal |
Koolhydraten | 59,19 g |
Eiwitten | 30,10 g |
Vetten | 25,55 g |
Benodigdheden
Ovenschaal (tjes) (ingevet)Bereidingswijze
~~1.Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in dunne ringen en de ham in reepjes. Rasp de kaas.
2.Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de prei en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de ham, crème fraîche en de kaas toe. Breng op smaak met peper.
3.Giet de macaroni af en meng met het preimengsel. Schep in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak de macaronischotel in de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Bron
Allerhande
Serveertip
Verdeel het gerecht over 4 kleine ovenschaaltjes.
serveer met een tomaten salade