1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: mstam13

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2014

Ingrediënten


500 g aardappels, 1  ui, 1/2 bosje bladpeterselie, 1  ei, 1 el bloem, 1 tl bakpoeder, mespuntje nootmuskaatpoeder 


Verder heb je nodig


Rasp, boter en olie om in te bakken, keukenpapier  


Een lekker aardappel gerecht uit Duitsland, heerlijk voor bij de lunch of diner.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en rasp de aardappels. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie. Meng de geraspte aardappel met het ei, ui, bloem, bakpoeder en de peterselie. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, zout en wat versgemalen peper.  Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan. Vorm platte hoopjes van het aardappelmengsel en bak deze om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de reibekuchen uitlekken op keukenpapier.   

Bron

Http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/reibekuchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mstam13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top