1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Trifle

Trifle

Door: Franceska_Reilly

  • Engels, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2014

Ingrediënten 4 personen


1 pakje aarbeien jelly (dokter oetker)
1 pakje aarbeien pudding(dokter oetker)
1 bekertje slagroom
suiker
poedersuiker
county cookies


Verder heb je nodig


Pan, beslagkom, garde, mixer, 4 glazen.

Trifle
Trifle
Trifle
Trifle
Trifle
Trifle

Ik heb dit recept van mijn moeder, het is heel goedkoop en het is makkelijk om te maken.
Groetjes Franceska

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Jelly:
Doe een halve liter water in een pan en laat het koken,
doe er daarna het pakje jelly bij en laat het oplossen, door te
roeren met een garde. Laat het afkoelen en zet het voor 2 uur
in de koelkast.
Slagroom:
Doe het bekertje slagroom in een beslagkom en mix de slagroom,
je moet in de zelfde richting blijven draaien anders word het
zuur, terwijl je het mixt doe er suiker bij en zet het rustig,
hoger en hoger. Als je niet zeker weet of de slagroom klaar is
zet er een lepel in als hij rechtop blijft staan is het klaar.
Pudding:
Doe een halve liter melk in een kom en doe er de poeder bij
(pudding v dokter oetker). Klop de pudding een tot anderhalve
minuut. Zet het een half uur inde koelkast.
Verkruimel de koekjes en verdeel eerst een eerste laag jelly
over de glazen, doe er daarna een laagje koekjes,kruimels over heen,
daarna pudding en weer koekjes kruimels, daarnna een laag slagroom.

Serveertip

Je kan ook als je de jelly is afgekoeld en fruit zoals bijv. aarbeien in doen.
(er staan alleen voorbeelden van trifle's ik heb geen foto's gemaakt.)

Bron

Mijn moeder



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Franceska_Reilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top